Cimera climàtica mundial a Madrid. Els germans Roca preparen un àpat sostenible pels dirigents mundials

Aquesta setmana vinent se celebra a Madrid la cimera anual mundial entorn del canvi climàtic. Espanya ha acollit accidentalment la trobada, amb temps rècord, ja que s’havia de fer a Xilè i a causa de la situació de protestes, va renunciar. Acull a 25.000 persones representants de 200 països que pertanyen a la COP25.

És un magnífic exemple de com el nostre sector pot ajudar a aconseguir els grans canvis necessaris per intentar reconduir la situació climàtica mundial.

Els germans Roca afrontaran el repte de sensibilització amb 6 propostes culinàries:

La primera, una pols de boletus liofilitzat, que representa un llac sec, que en incorporar el caldo es converteix amb un fang que està boníssim, i te un efecte molt impactant.

La segona proposta denuncia les espècies invasives i està elaborat amb cranc blau del delta, una espècie invasora que acaba amb les escopinyes i les cloïsses.

La tercera, una mousse de plàncton, salicòrnia, algues, entre altres, per denunciar l’augment de les temperatures dels oceans, i les seves conseqüències.

La quarta, per recuperar els adobats com a sistema de conservació dels productes vegetals, i així poder allargar la seva vida, a base d’adobat de flors de romesco, de nous tendres, adobat d’endívia, de flor de mora, flor d’oxalis, de brots de malva, jicama, caviar cítric, fulles de morera, all d’os, fulles de tàpera, tempé, garum, kimchi, miso, xucrut i llegums.

La següent, denúncia de l’excés de consum de carn, i reivindicació de la proteïna vegetal. Un plat a base de remolatxa, síndria, pebre vermell i ceba vermella.

I per postres, el tema del comerç just, una fava de cacau, amb mousse de xocolata elaborat per una comunitat indígena de Colòmbia, i un bombó de tomata de kaduna, Nigèria.

Estem preparant una acció per facilitar l’aprofitament alimentari als restaurants, i per començar a difondre tot el concepte d’assoliment dels ODS al nostre sector. Ben aviat rebreu notícies.