CEHAT dóna suport a la estratègia de Booking.com per combatre l’oferta turística il·legal

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) anuncia el seu suport a l’estratègia de Booking.com per combatre els lloguers de vacances il·legals. En els últims mesos, la Confederació ha mantingut diverses reunions de treball amb la Companyia líder mundial de Distribució digital i ha observat l’efecte de la posada en marxa de mesures per al compliment de la legalitat turística que li havien anunciat en les mateixes. Més concretament, va anunciar el seu ferm compromís a complir amb les lleis locals, autonòmiques i nacionals a tot el món, iniciant els treballs amb la Generalitat Valenciana, la Junta d’Andalusia i la Generalitat de Catalunya per combatre l’oferta d’apartaments i habitatges sense llicència turística .

Segons es desprèn de la informació que li ha arribat a la CEHAT, el pla d’acció per combatre l’oferta turística il·legal, desenvolupat conjuntament pels governs autonòmics i la signatura digital de viatges i comerç electrònic, es va posar en marxa l’estiu de l’any passat en el cas de Catalunya i el maig d’aquest any en el cas de la Comunitat Valenciana i la Junta d’Andalusia. Booking.com va requerir als habitatges, apartaments i altres tipus de partners de lloguer de vacances en aquestes regions el número de registre turístic oficial i els va informar que havien de complir amb la legislació. Aquells allotjaments que no van presentar el seu número de registre han estat eliminats de la plataforma, si bé els allotjaments que han obtingut aquest nombre a posteriori han estat readmesos. A més, Booking.com va adaptar la seva pàgina web per mostrar el número de registre d’aquest tipus de propietats ubicades a la Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya. Per aquesta raó, com Booking.com ha fet en altres regions a Espanya ia altres països arreu del món ha ratificat així el seu compromís per operar sempre dins el marc legal i la regulació de cada regió, el que la converteix en un aliat clau per a lluitar contra l’oferta turística il·legal.

Així mateix, aquest tipus de mesures s’estan prenent en altres comunitats, segons es desprèn de la informació de la companyia digital de viatges i del treball de camp desenvolupat per la CEHAT, on Booking.com ha començat converses amb els governs regionals per explorar les vies de col·laboració i ajudar que els amos i gerents d’allotjaments compleixin amb les noves regulacions turístiques.

D’acord amb Peter Verhoeven, Managing Director de Booking.com per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica (EMEA), “Com a companyia líder en reserva d’allotjaments en línia, Booking.com ajuda als seus partners hotelers i no-hotelers a capitalitzar en la creixent oportunitat que suposa Internet, permetent posicionar-se al mercat de forma professional i eficient de cara a una audiència global, sempre esforçant-se perquè així sigui, dins dels marges de la llei “.

“CEHAT dóna suport l’esforç unilateral de Booking.com en aquesta matèria, ja que sens dubte el seu esforç per complir amb la legalitat vigent contribuirà de manera decisiva a disminuir l’economia submergida i l’oferta il·legal que produeix efectes molt negatius en el Turisme, sent pioners en mesures unilaterals i avançant-se a seus competidors posicionant-se en el mercat com a garants del compliment de les normes de protecció al consumidor i eliminació del frau “va assenyalar Joan Molas, president de la Confederació Espanyola d’hotels

Font. Confederació Española d’Hotels