Canvi a la Direcció General de Turisme

El fins ara Director del Patronat de Turisme de Tarragona, Sr. Octavi Bono, és es nou Director General de Turisme, substituint a Marian Muro, que ha estat Directora durant aprox. 5 anys i que ara va a treballar al sector privat.

Ha estat una etapa dura, en un entorn econòmic difícil i en una situació polític/social/autonòmica convulsa. Al mercat han aparegut les plataformes, d’abast mundial, de pseudo-economia col·laborativa per oferir tot tipus de serveis turístics, no reglats.

MuroBono16

En aquest període, a Catalunya hem implantat la taxa turística, i s’han autoritzat més de 50.000 habitatges d’ús turístic, a Lleida uns 1.400. S’ha modificat la normativa d’allotjament, els restaurants i bars han sortit de turisme per anar a interior, i resta al forn un macroprojecte de modificació de tota la normativa turística, amb l’intenció d’ unificar la normativa, reduir tràmits administratius i despeses burocràtiques, entre altres ( nou reglament de turisme )

A Lleida, en concret, havíem aconseguit sensibilitzar-la de les nostres necessitats, i aquests últim any ja es va notar un canvi de tendència en la promoció de la Catalunya interior, tot i que no hem tingut una fàcil interlocució. Cadascú pot fer el balanç que cregui oportú.

Esperem que en aquesta nova etapa puguem iniciar una diferenciació clara de la política de promoció amb respecte de la costa o de Barcelona ciutat, que ens permeti competir amb igualtat de condicions amb els nostres veïns i notem una sensibilitat cap al nostre territori, que tot i no tenir l’espectacularitat de la costa o BCN, el turisme és cabdal per les nostres comarques.