XII Campionat Barista de Catalunya 2017

El proper dijous dia 26 d’Octubre tindrà lloc al Palau de Congressos la Llotja , una nova edició del Campionat Barista de Catalunya que reunirà a Lleida als millors Baristes catalans que han aconseguit classificar-se als campionats locals, i que optaran a ser l’escollit per representar Catalunya a la final Nacional que tindrà lloc a Barcelona, al mes d’abril, dins el marc de la Fira Alimentaria 2018.

Els Campionats de Baristes és un esdeveniment que organitza el Fòrum Cultural del Cafè i busca fomentar el coneixement i el consum dels cafès de qualitat. En aquesta ocasió s’arriba ja a la XII edició i es fa possible gràcies a la col·laboració dels seus associats i de les Escoles d’hoteleria , que ajuden a transmetre la cultura del cafè a tota la societat.

L’empresa lleidatana Batalla Cafès , ha apostat sempre per la formació com a eina fonamental perquè el cafè sigui un producte reconegut pels professionals i els consumidors, i des dels seus inicis hi ha col·laborat en l’organització dels campionats de baristes. Aquest any ha estat el responsable dels Campionats locals de Lleida i Barcelona, i és l’amfitrió i coorganitzador del XII Campionat de Catalunya.

El funcionament del concurs consisteix en el fet que cadascun dels participants haurà d’elaborar 4 cafès espressos perfectes, dos capuccinos i dues begudes d’especialitat amb base de cafè. Tot això en un temps limitat de 16 minuts i sota el control i valoració de dos jutges tècnics , dos sensorials i un jutges líder, que també valoraran la posada en escena i la qualitat de cada cafè.

campionat barista