campanya Patumaigua de Berga

Berga 19 de desembre de 2019 – Ajuntament de Berga “Campanya Patumaigua”

A causa del malestar de l’any passat per la falta de comunicació cap al sector de l’hostaleria de Berga referent a la Campanya Patumaigua que va portar a terme l’Ajuntament, aquest matí han convocat a representants del sector a una reunió perquè us transmetéssim la informació sobre la campanya d’enguany. Entre els quals hi hem anat l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà.
La campanya encara no està aprovada però segurament es votarà al ple de gener així per això ens han reunit abans de que s’aprovés.
Hi ha un conveni de col·laboració amb l’empresa d’aigües Sant Aniol la qual regalarà unes 20.000 ampolles d’aigua amb les etiquetes de la campanya i d’aquesta manera ajudarà a finançar la campanya. A canvi sortirà el logo de l’empresa com a patrocinadors de la campanya als fulletons.
L’empresa ha demanat reunir-se amb els representats de l’hostaleria per tal de fer-los arribar una oferta especial sense cap tipus de compromís.
Igualment s’instal·laran les fonts de Sorea que ja hi havia l’any passat i s’intentarà incrementar el número de fonts.
El facilitarà el reciclatge de les ampolles de plàstic que es generin i s’està estudiant la manera de reconvertir-lo en altres productes.
Pel que fa al taller de “Dispensació responsable de begudes alcohòliques” d’aquesta tarda, és una acció que també està emmarcada dins la campanya Consums menys abusius a partir d’una sèrie de recomanacions realitzades per la Sub-direcció General de Drogodependències:
– Disponibilitat d’aigua gratuïta
– Punts de menjar a preu baix
– Barres de begudes sense alcohol (dies de concert i punt lila)
– Formació per a responsables de bars i locals d’oci nocturn
Més endavant també està pensat fer una acció de formació per a prevenció dels delictes sexuals.
Des dels hostalers han comentat que una de les preocupacions del sector és la venda de d’alcohol a menors d’edat en supermercats que obren en horari nocturn. Que a part de ser competència deslleial per al sector és una irresponsabilitat social molt gran i que creuen que hi hauria d’haver una ordenança que regulés en general la venda d’alcohol.
Des de l’Ajuntament comenten que la venda d’alcohol a menors és il·legal i que per tant demanaran a la policia local que posí especial èmfasi en la seva vigilància.
Pel que fa a la ordenança la llei permet que es pugui prohibir la venda des de les 23 hores a les 8 hores de l’endemà, quan ho estableixin les ordenances municipals per raons de seguretat pública. Cada cop son més els ajuntaments que aproven aquesta ordenança.
Des del sector també es fa constar l’augment de punts de venda ambulant de menjar en els últims anys i demanen que almenys s’agrupi tots aquests establiments ambulants en una sola zona.
Patumaigua

Ajuntament de Berga