Bon inici de la temporada d’hivern a la Val d’Aran

La temporada 2013-2014 és a punt d’iniciar-se a la Vall d’Aran. L’ estació de Baqueira Beret va obrir parcialment les seves portes el passat dia 23 de novembre després de les intenses nevades caigudes en la setmana anterior, amb l’ acollida de pràcticament 3500 esquiadors. L’ obertura de la totalitat de les instal·lacions es produirà el proper dissabte dia 30 de novembre ja que es preveu que es podrà practicar l’ esquí en totes les parts de l’ estació, tant en els trams de Baqueira com els de Beret i Bonaigua en 120 km de domini esquiable. La nevada ha estat molt intensa i els gruixos de neu van de 1 m 20 cm a les cotes baixes als 1 m i 70cm a les cotes més elevades.

Inici temporada baqueria 2013

Aquestes dades permeten encarar la temporada amb optimisme ja que no és habitual tenir neu en quantitat i de qualitat tan abundant a les darreries de novembre i són un bon antídot contra la crisi, present també en el sector de la neu des de fa uns anys. L’ estació manté pràcticament els preus ja que la tarifa normal costa 47 euros per adult i dia i la tarifa de mig dia i infantil costa 31,50 euros.

Pel que fa al sector hostaler, diversos establiments tenen previst obrir les seves portes aquest cap de setmana del 30 de novembre i  la totalitat d’ establiments hotelers i de restauració funcionaran pràcticament al cent per cent en el cap de setmana llarg de la Constitució del dia 6 de desembre, en què es preveu una ocupació molt important a tota la Vall. Aquesta arrencada permetrà encetar la temporada amb bones expectatives ja que els gruixos acumulats garanteixen neu com a mínim fins a superades les festes nadalenques.