Nou projecte Bo i Sa

Benvolguts tots,

Ens plau presentar-vos la nova campanya gastronòmica que en les pròximes setmanes volem engegar. Sota el concepte general de cuina saludable i de proximitat, us proposem treballar conjuntament en la configuració i promoció de:

BoiSA, gastronomia basada en plats saborosos, saludables i de proximitat

Us plantegem aquesta iniciativa amb l’objectiu de donar resposta a l’augment continu de clients que gaudeixen de la gastronomia cuidant-se. T’has fixat que cada vegada més et demanen plats saludables?

Segons les darreres dades del baròmetre FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand, Lluita contra l’Obesitat a través de l’Oferta i la Demanda), el 30% del sector hostaler europeu observa una major demanda de cuina saludable per part dels clients, una xifra que consolida una tendència que no deixa de créixer des de 2012. En concret el 33,8% dels restaurants al nostre país ho ha percebut així.

Des de la Federació, volem que aquesta nova campanya BOiSA estigui en marxa durant tot l’any. Volem transmetre un estil de vida en el que podem gaudir menjant de tot oferint als nostres clients una gastronomia de proximitat, de temporada i molt rica. BOiSA reflectirà el que ja fem cadascú de nosaltres: tractar de viure d’una manera més saludable i per tant, l’oferta gastronòmica en aquest sentit hauria d’estar a l’abast de tothom.

Les taules i barres d’Hostaleria de Lleida jugueu un paper fonamental en la consolidació d’unes pautes i d’uns hàbits gastronòmics equilibrats. Els cuiners heu de demostrar que es pot fer una cuina saborosa amb molts tipus de cuines des d’un punt de vista saludable. Entre altres detalls, alguns restaurants ja han eliminat a les seves taules la reposició infinita de pa i de pas, estalvien.

Un restaurant més saludable atrau a més clients.

“Entre 2012 i 2016, el percentatge de propietaris de restaurants van observar una major demanda de menjars equilibrats. Va augmentar gairebé 20 punts: del 17% el 2012 al 36% el 2016”
Font: Edenred, Baròmetre FOOD 2017.

Des de la Federació us oferim amb BOiSA un distintiu que identifiqui i doni resposta a aquesta demanda de CUINA SALUDABLE que s’imposa a la nostra dieta. Diàriament trobem als mitjans de comunicació notícies sobre nutrició, cuina saludable, vida sana…A través de BOiSA ajudareu a la vostra clientela healthy a trobar a casa vostra opcions saludables i equilibrades i alhora, saboroses i originals.

“BOiSA, els millors plats per menjar equilibrat fora de casa sense renunciar al sabor ni a les tendències”.

Un exemple sobre aquesta tendència a l’alça al món de la restauració el trobem als restaurants VIPS que té fins a 15 plats healthy, nutricionalment equilibrats, i han vist com els 2 darrers anys les vendes d’aquests plats han augmentat un 20%!

En el següent enllaç trobaràs un complet dossier introductori i amb pautes específiques que ens ha preparat la Dra. Antonieta Barahona, directora de Clínica de Nutrició a Lleida. Trobareu molt informació pràctica, inclús una fitxa perquè introduïu les vostres receptes saludables i així la Dra. Barahona les podrà valorar.

Així mateix, BOiSA està en consonància amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en els quals es basa l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.

Volem que aquest distintiu BOiSA sigui present al màxim d’establiments de Lleida i província. Ens agradaria poder iniciar la difusió i comunicació al client de cara a finals d’aquest mes de febrer per tenir temps de planificar l’entrada de la temporada primavera-estiu.

Tots els establiments disposats a participar, poseu-vos en contacte amb aula@hostaler.org. S’hi podran anar afegint aquells nous establiments que compleixin amb els criteris establerts.

HOSTALERIA DE LLEIDA s’obre a la cuina saludable!