Berga rep el segell de Destinació de Turisme Familiar

La certificació de Destinació de Turisme Familiar (DTF) és un segell d´especialització que atorga l´Agència Catalana de Turisme  (ACT)   a un municipi o conjunt de municipis, que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. A més, és un projecte de col·laboració público-privada, donat que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

El lliurament dels reconeixements a Berga com a Destinació de Turisme Familar  es va fer el dijous passat, al Pavelló de Suècia de Berga, en un acte presidit pel Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig. La capital del Berguedà esdevé així la tercera destinació d´interior de Catalunya en aconseguir aquest segell que atorga l’ACT, després de Les Valls d´Àneu i Muntanya de Prades.

En la  DTF el recurs principal triat ha estat la Serra de Queralt, fet que ha permès que els municipis d´Avià, Capolat, Castellar del Riu i Cercs.  s’hagin pogut afegir a la certificació.  Durant l’acte, es van lliurar les plaques acreditatives als 33 establiments  i empreses adherides al distintiu: 10 allotjaments turístics, 1 Alberg, 12 restaurants, 2 empreses de turisme actiu i de natura, 2 oficines de turisme, i 6 museus i centres d’interpretació. Les empreses associades que s’han certificat són:  Hotel Ciutat de Berga, Hotel Estel, Alberg de Berga, Berga Resort,  Restaurant La Cabana, Restaurant Font Negra, Restaurant Cal Travé, Restaurant Punt de Llum, Celler  La Tosca i Restaurant Els Roures.

Amb aquesta certificació de Berga,  el segell DTF compta amb 18 destinacions certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-L´Estartit, Castell-Platja d´Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna, a Costa Barcelona; Calafell, Cambrils, Salou, Vila-Seca/La Pineda Platja i Muntanyes de Prades, a Costa Daurada; i les Valls d´Àneu, a Pirineus. A més, 11 destinacions (7 a l´interior i quatre al litoral) es troben actualment en procés de certificació. Aquestes certificacions suposen més de 570 empreses adherides al programa DTF arreu de Catalunya.