Augmenta l’estacionalitat dins els sector de l’hosteleria

La setmana santa marca les acaballes de la temporada de neu. Tot i que aquest any, la pasqua cau alta, que hem tingut neu de record, que encara avui està nevant, temperatures baixes, i que l’oferta de neu resta pràcticament tota oberta, la demanda baixa.

Ara hem de començar a fer balanç, analitzar com ha anat, i veure com plantegem la següent. Amb general no ens podem queixar de com ha evolucionat, a pesar del mal temps al gener, especialment el cap de setmana, fins inclús els pronòstics d’aquest mateix, el pont de la constitució, nadals i setmana santa han anat força bé, amb diferents graus si tenim en compte les diferents àrees esquiables. La situació econòmica influeix cada vegada amb més intensitat, i un dels factors que més es nota es l’augment de l’estacionalitat, es a dir, tots volem consumir en el mateix moment, i al menor cost possible es clar. Aquest fet dificulta en extrem disposar d’estructures preparades per oferir qualitat durant tots els dies, el que afecta a la compta d’explotació. Com a conseqüència s’està ajustant al màxim les despeses amb l’objectiu de garantir la viavilitat de les empreses.