Estigueu alerta amb els correus fraudulents enviats a nom d’Hisenda

Aquesta setmana ens han arribat diversos casos d’establiments d’hostaleria amb intents de phishing. Us  fem recordatori de la notícia que vam enviar al mes de juny en la que us dèiem que darrerament s’estan incrementant els intents de frau a través d’internet sobretot suplantant organismes públics i empreses reconegudes. Cal estar alerta de correus enganyosos que rebem que ens demanin enviar dades com ara un número de compte, una targeta de crèdit o altres dades sensibles. De vegades l’esquer és fins i tot la possibilitat de tenir una devolució pendent de cobrar per haver pagat suposadament per duplicat una factura o haver estat seleccionat per una promoció o premi. Totes les precaucions són poques, és important tenir actualitzat el sistema operatiu de l’ordinador i l’antivirus, comprovar que estiguin actius i assegurar-se de tenir una contrassenya segura, amb almenys vuit caràcters. Davant del dubte, us recordem que podeu consultar la web de Mossos d’Esquadra al respecte.

Exemple correu fraudulent

Doncs bé, aquesta setmana l’Agència Tributària ha publicat la nota que us adjuntem a continuació:

L’Agència Tributària adverteix d’intents de frau tipus ‘phishing’ a través d’Internet

L’Agència Tributària ha frenat diversos intents de frau mitjançant l’enviament de comunicacions per correu electrònic o missatges SMS, en què, suplantant la seva identitat i imatge, es proporcionen enllaços maliciosos on obtenir suposats reemborsaments d’impostos. Aquests enllaços solen portar a pàgines web fraudulentes en què se suplanta novament la identitat i imatge de l’Agència Tributària i se sol·licita l’enviament de dades personals i bancaris com números i claus de targetes de crèdit.

Quan l’Agència Tributària té coneixement d’aquests intents de frau, coneguts com a ‘phishing’, es duen a terme les actuacions necessàries per mitigar el seu efecte i anul·lar tots els enllaços fraudulents detectats.

Tanmateix, la primera mesura per combatre el ‘phishing’ és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que sol·licitin dades bancàries o personals, i en aquest sentit, l’Agència Tributària:

  • Recorda que mai no sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.
  • Aconsella desconfiar de qualsevol comunicació que inclogui la petició d’informació confidencial, econòmica o personal o inclogui qualsevol enllaç que no remeti a la seva pàgina web o a la seva Seu electrònica.
  • Recomana consultar els Avisos de Seguretat de la Seu Electrònica on s’adverteix dels diferents intents de frau.

Estem a la vostra disposició per comentar qualsevol dubte al respecte a través del 973 24 88 58