Atents als fraus per phishing

Darrerament s’estan incrementant els intents de frau a través d’internet sobretot suplantant organismes públics i empreses reconegudes. Cal estar alerta de correus enganyosos que rebem que ens demanin enviar dades com ara un número de compte, una targeta de crèdit o altres dades sensibles. De vegades l’esquer és fins i tot la possibilitat de tenir una devolució pendent de cobrar per haver pagat suposadament per duplicat una factura o haver estat seleccionat per una promoció o premi. Totes les precaucions són poques i davant del dubte, us recordem que podeu consultar la web de Mossos d’Esquadra al respecte.

Doncs bé, aquesta setmana l’Agència Tributària ha publicat la nota que us adjuntem a continuació:

L’Agència Tributària adverteix d’intents de frau tipus ‘phishing’ a través d’Internet coincidint amb la campanya de Renda 2018

L’Agència Tributària ha frenat diversos intents de frau mitjançant l’enviament de comunicacions per correu electrònic o missatges SMS, en què, suplantant la seva identitat i imatge, es proporcionen enllaços maliciosos on obtenir suposats reemborsaments d’impostos. Aquests enllaços solen portar a pàgines web fraudulentes en què se suplanta novament la identitat i imatge de l’Agència Tributària i se sol·licita l’enviament de dades personals i bancaris com números i claus de targetes de crèdit.

Quan l’Agència Tributària té coneixement d’aquests intents de frau, coneguts com a ‘phishing’, es duen a terme les actuacions necessàries per mitigar el seu efecte i anul·lar tots els enllaços fraudulents detectats.

Tanmateix, la primera mesura per combatre el ‘phishing’ és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que sol·licitin dades bancàries o personals, i en aquest sentit, l’Agència Tributària:

  • Recorda que mai no sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.
  • Aconsella desconfiar de qualsevol comunicació que inclogui la petició d’informació confidencial, econòmica o personal o inclogui qualsevol enllaç que no remeti a la seva pàgina web o a la seva Seu electrònica.
  • Recomana consultar els Avisos de Seguretat de la Seu Electrònica on s’adverteix dels diferents intents de frau.

Estem a la vostra disposició per comentar qualsevol dubte al respecte a través del 973 24 88 58