Arriba l’Escanyabocs 2014, el cap de setmana d’activitats d’aventura a La Seu d’Urgell

Aquesta setmana ha tingut lloc la presentació de la setena edició de l’Escanyabocs, esdeveniment esportiu vinculat a la natura que se celebrarà el dissabte 17 i el diumenge 18 de maig, i que enguany presenta com a principal novetat que totes les diferents proves tindran lloc íntegrament al terme municipal de la Seu d’Urgell.

L’Escanyabocs 2014 segueix apostant per un format que afavoreix la participació en el màxim nombre de reptes esportius per esdevenir així un repte global. Com des de fa set anys, a l’Escanyabocs 2014 s’hi portaran a terme les proves de triraid, orientació urbana, cursa de muntanya, pedalada en btt i marxa nòrdica.

La presentació de l’Escanyabocs 2014 ha anat a càrrec del tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca, i del director del Servei d’Esports del Consistori urgellenc, David Vallvé, que juntament amb els clubs esportius arrelats al territori en són els promotors i responsables de l’organització tècnica de la prova.

En la roda de premsa de presentació, Lluís Biosca ha remarcat que gràcies a la col·laboració tècnica de l’esdeveniment de la UEU, CEFUC, Club Xinoxano Orientació, i la incorporació de Gall Negre, juntament amb l’empresa Grifone, vinculada des de la primera edició, “la Seu d’Urgell esdevé durant tot un cap de setmana del mes de maig la festa de l’esport a la natura”.

Les proves

La cursa de muntanya, que tindrà lloc el dissabte 17 de maig, canvia d’escenari. Enlloc de la Vertical Quiri, que enguany ha passat al Circuit Fer de Curses de Muntanya, serà una cursa circular amb sortida i arribada a la Seu d’Urgell.
La cursa tindrà dos recorreguts: el curt, amb sortida a les 9 del matí des del Parc del Segre. Una cursa amb dos recorreguts: la curta de 9,5km, amb 450 metres de desnivell i per la zona de Cantacorbs i la Bastida; i el recorregut llarg, de 26 km, amb 1.100 metres de desnivell i per la zona de Cantacorbs, la Bastida, Segars i Nabiners. Organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca.

Escanyabocs20141600px

El Raid que es farà el dissabte 17 de maig, des del Parc del Segre i a partir de les dos quarts de sis de la tarda. Comptarà amb les tradicionals proves de caiac, orientació en bicicleta, tir amb arc i orientació a peu. Les tres primeres seccions (caiac, btt i tir amb arc) s’iniciaran a les 17.30 hores, i la darrera, l’orientació a peu, a les 20.30 hores, coincidint amb l’orientació de l’Escanyabocs. Organitzada per l’Emma Roca.

L’Orientació urbana també dissabte 17 maig, recuperant el seu horari nocturn. L’inici serà al Parc del Segre a les 20.30 hores. Prova amb 30 punts de control en modalitat score (ordre lliure) i amb durada màxima de 90’. Final a la Zona Esportiva. Organitzada pel Club Xinoxano Orientació.

La Pedalada Escanyabocs que es manté el diumenge 18 de maig amb sortida a l’avinguda de Pau Claris a les 8.30 hores. Dos recorreguts i arribada al Parc Olímpic del Segre.
El recorregut curt: 34km i 800 metres de desnivell. El recorregut llarg: 50km i 1.650 metres de desnivell. Organitzada per Gall Negre.

Escanyabocs20142600px

La Marxa Nòrdica també diumenge 18 de maig amb sortida del Parc del Segre a les 8.15 hores. Dos recorreguts per la zona de Cerc, Bentanacs i el Ges. El recorregut curt: 12km. El recorregut llarg: 20km. Organitzada pel CEFUC.

Escanyabocs de Ferro

Un any més es proposa l’única prova competitiva de l’Escanyabocs, l’Escanyabocs de Ferro que consisteix en sumar la màxima puntuació participant en les quatre proves (raid, orientació, cursa i pedalada) del calendari.

La novetat al respecte és que es proposa l’Escanyabocs de Ferro per equips. Competició per equips de 4 a 6 participants que han de participar com a mínim una prova cadascú i que sumen punts per a l’equip.

Inscripcions Escanyabocs 2014

Les inscripcions cal formalitzar-les al web www.escanyabocs.com on es podran fer fins el dijous 15 de maig. De totes maneres, també s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la prova sempre que hi hagi places disponibles, i amb un increment sobre el cost inicial.

Altres actes al voltant de l’Escanyabocs

Diumenge 18 de maig se celebrarà el tradicional dinar de cloenda de l’Escanyabocs al Parc del Segre i dissabte a la nit, un cop acabi l’orientació nocturna, i a la zona esportiva municipal, tindrà lloc una festa amb música i sopar oberta a tothom, participants, seguidors i acompanyants.

Per als participants que vinguin de fora de la Seu d’Urgell que necessitin allotjament, hi ha ofertes especials fent les reserves a través de Turisme Seu.

Igerseu

El col·lectiu Igerseu (seguidors de la xarxa social Instagram a la Seu d’Urgell) han organitzat el repte Escanyabocs per penjar les fotografies vinculades a l’esdeveniment esportiu i triar-ne la millor.

PER MÉS INFORMACIÓ: http://www.lesportxtu.com/