Aquesta setmana dos bones notícies

Telecadira d’Espot

Aquest divendres s’ha trobat una solució al telecadira d’Espot, el Conseller de Territori i Sostenibilitat Daniel Calvet, ha declarat que se n’instalarà un de nou en el cas que no es pugui reparar l’actual. Aplaudim aquesta decisió. No era fàcil, potser un telecadira estratègic per Espot, s’hauria d’haver canviat abans? Si a ple febrer passa el que passa, Ferrocarrils ha reaccionat de pressa i tenim una solució provisional traslladant els esquiadors amb llevaneus.

Nosaltres fa temps que ho denunciem, hem de fer un pla estratègic de la neu a Lleida, Espot és una estació amb futur amb una oferta molt atractiva per turisme familiar i esportiu, complementa l’oferta amb altres estacions d’esquí com Baqueira, amb el que es justifica la inversió d’un telecadira modern.

Si al Pallars, suméssim l’oferta real de Baqueira, accedint des de Sorpe, com s’ha proposat en més d’una vegada, la zona es convertiria pràcticament la millor destinació d’Esquí d’Espanya, i Espot encara hi guanyaria més. De fet, tothom hi guanyaria.

També hem de pensar a dinamitzar les estacions d’esquí a l’estiu, als Alps ja fa temps que tenen parcs de senderisme, o alguna d’Andorra s’ha especialitzat amb Bicis.

Obres al Parc de Piragüisme de Sort

S’ha desbloquejat la situació, i en temps rècord també. En aquest cas, és increïble com ens podem arribar a complicar les coses. Tot és producte que les administracions i especialment els seus funcionaris, sembla que es dediquin a buscar problemes, no a solucionar-los.

Bé, sort que s’ha posat en evidència la incoherència i s’han orientat ràpidament a buscar solucions, com hauria de ser l’habitual i no l’extraordinari.

Esperem que puguem gaudir de l’espectacle del mundial. Gràcies a la paciència dels organitzadors i de tots els que han fet possible tornar a re emprendre les obres amb aquesta celeritat.

Problemes similars com aquest ens els trobem tot sovint en el dia a dia de les petites empreses, i per desbloquejar-los si és que ho aconseguim, ens hi passem una eternitat, el que desespera als empresaris.

Esperem que en les pròximes setmanes tinguem més bones notícies.

Notícies relacionades
El Govern es planteja adquirir un nou telecadira a Espot en cas de no poder reparar l’avariat
El telecadira aturat d’Espot l’últim d’una firma dels EUA que va tancar per accidents
Es pot reobrir a dijous i traslladar a els esquiadors en llevaneu