Àngel Esteve de Restaurant Cràpula, GUANYADOR DE LA 29ª edició del concurs JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ

L’edició d’enguany del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí d’Hostaleria de Lleida, ha tingut com a ingredients secrets el conill, per l’elaboració del plat principal, i pera o poma de Lleida, per a les postres. El jurat ha avaluat a 11 participants, procedents de diferents restaurants i escoles de cuina de les demarcacions de Lleida i Barcelona. S’ha proclamat guanyador el jove Àngel Esteve del restaurant Cràpula, per les seves creacions terrina de conill, espinacs, avellana i tupí; i de postres, pera escalivada amb mantega noisette i xocolata blanca. El segon premi ha estat per a Joan Vidal de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, amb la presentació de conill amb textura de verdures i maionesa de pera i mató; i de postres, una volta de fira. El guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per a Sergi Aritzeta de Cal Xirricló.

A més del títol que s’atorga en guanyar el premi, Àngel Esteve gaudirà d’un sopar per a dues persones en un establiment amb estrella Michelin i una nit d’hotel. Joan Vidal participarà en un dels cursos d’una reconeguda aula de cuina de Barcelona i Sergi Aritzeta gaudirà d’un sopar per a dues persones a qualsevol establiment associat a Hostaleria de Lleida.

Coorganitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida, el concurs ha tingut lloc a les instal·lacions de l’escola on també s’ha dut a terme l’acte de lliurament de premis en el decurs d’un sopar a càrrec de 4 associacions gastronòmiques lleidatanes.

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ, DESCOBRINT NOUS TALENTS DES DE 1989. La cita anual dels joves xefs lleidatans s’ha consolidat com un dels esdeveniments amb més rellevància i prestigi del país. Des del seu inici, a més de promoure la cuina entre els joves cuiners, potencia la cultura gastronòmica del territori lleidatà.

El jurat ha estat integrat per reconeguts professionals del sector de la restauració i la gastronomia: Sergi de Meià, propietari del restaurant Sergi de Meià a Barcelona i President de l’Institut Català de la Cuina, Pol Contreras cuiner i creatiu a Echaurren Hotel Gastronómico, Jaume Solé, xef executiu a Port Aventura i Genís Costa, guanyador del JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ 2017.

El jurat tècnic de cuina ha estat a càrrec de Marc Blesa, col·laborador en projectes d’assessoria a Vakkum (BCN) i amb una llarga trajectòria de xef en diferents restaurants i hotels, i Jordi Grau, actualment al restaurant Disfrutar de Barcelona.