Xerrada informativa sobre allotjament de treballadors a la Val d’Aran

El passat dia 2 d’octubre es va fer al Conselh Generau d’Aran una xerrada informativa relacionada amb la problemàtica de l’allotjament de treballadors en temporada turística. La xerrada va estar organitzada pel Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran conjuntament amb l’empresa Fenómena.

En els darrers anys s’ha observat que cada cop és més difícil trobar allotjament en condicions econòmiques favorables per als treballadors del sector. Per aquest motiu l’empresa Fenómena d’acord amb el Conselh Generau d’Aran ha elaborat un pla pilot consistent en la utilització de l’antiga Residència de Les per tal d’allotjar els treballadors.

Fenómena ha donat prioritat als treballadors de les empreses associades al Grèmi per ocupar les places de l’establiment. Si aquests no omplissin el local, es donaria opció a treballadors d’altres empreses i sectors a residir-hi.

Fenómena ha esmentat que la sol·licitud d’ocupació de plaça ha de correspondre a l’empresa del treballador que hi vol accedir. També ha fet paleses unes normes bàsiques de funcionament i convivència com la impossibilitat d’accés de gent externa o mantenir l’habitació en condicions. Fenómena es compromet a tenir vigilància 24 hores i també una persona de neteja que vetllarà pel manteniment de l’espai en condicions.

La temporada vinent funcionarà com a pla pilot i en cas que hi hagi acceptació i bon funcionament es podrà mantenir en temporades posteriors.
També es va tractar el transport des de Les. El Conselh es va comprometre a estudiar una solució.

Els socis assistents van trobar aquesta alternativa força atractiva per les dificultats per contractar personal pel problema de l’allotjament.

Per tal d’obtenir més informació es pot contactar amb el Grèmi d’Ostalaria al carrer Arnals núm. 5 o al telèfon  973 64 06 01.