Alerta, contractació de persones per treballar al sector

L’any passat ja va estar difícil per nosaltres, però aquest ho serà una mica més. Tots els indicadors ens situen en límits històrics de contractació de persones, el que significa que cada vegada ens costarà més trobar treballadors, i encara més, qualificats.

Aquests dies amb l’organització de les xerrades del control horari, ha sorgit, quasi a totes. Tothom detecta dificultats per la cerca, i després per la retenció.

Pensem que no hi ha una solució definitiva, però tampoc trobarem sortides si no fem canvis en el nostre sistema, i ens limitem a esperar que canviï la situació.

Segons veiem com avancen els grans canvis socials, cada vegada hi haurà més gent disponible per treballar, però, no tothom voldrà treballar al nostre sector, i la majoria tampoc estarà format.

Cada un haurà de traçar la seva estratègia integral per captar i retenir els treballadors, per poder oferir el servei necessari per ser competitiu al seu establiment. Es tractaria de fer una estratègia individual i una altra col·lectiva. L’individual ha de contemplar un conjunt d’aspectes que engloben l’entorn laboral del nostre negoci.

Col·lectivament, és molt important que el sector es mostri atractiu. Per això hem de fer un canvi radical global, que serà difícil que sigui a curt termini.

Una proposta que us plantegem per atenuar la situació és contractar els serveis d’empreses que ens poden aportar persones, res nou. Nosaltres hem fet un acord amb una d’elles, que us garanteix que si un treballador no encaixa, s’intenta reemplaçar, amb uns preus ajustats.

Truqueu a l’aula i us informaran, tel. 973 289238.

Notícia relacionada

Novetat: Necessites persones per treballar a la teva empresa?