Acte d’entrega de plaques als restaurants Km0 Slow Food de Catalunya

Acte d’entrega de plaques als restaurants Km0 Slow Food de Catalunya

El passat 12 de març de 2018 a Cervera es va lliurar el distintiu Km0 Slow Food als restaurants de Catalunya que han apostat pels aliments ecològics i de proximitat.

El projecte dels Restaurants Km0 Slow Food neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos.

Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països.

Aquest acte es planteja com un reconeixement als restaurants que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen.

Alhora, pretén ser també un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia Slow Food.

El berguedà va rebre dos d’aquests reconeixements de la Catalunya central:

Carme Clotet NIU NOU Bagà
Marcel Cardona CAL FUSTER Serrateix

Slow Food Bergueda