Accions dutes a terme per Hostaleria de Lleida en el dia d’avui

Tots sabem quin ha estat l’enrenou que ha suposat la Resolució SLT/1671/2020 publicada ahir al vespre i la següent no ratificació per part del Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida.

Des d’Hostaleria de Lleida hi ha dos temes que preocupen especialment:

  • La incertesa que les mateixes administracions estan creant al conjunt de la població, i per tant també a les empreses.
  • El fet de presentar mesures anti COVID-19 per part de l’administració sense acompanyar-les de mesures econòmiques concretes.

Per aquest motiu, durant tot el dia d’avui s’ha treballat intensament i aquestes són les accions que s’han dut a terme:

  1. Posar-nos en contacte amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya a Lleida, per demanar la reactivació immediata dels ERTOS amb les mateixes condicions que les de la fase inicial de l’estat d’alarma. D’aquest tema també s’han mantingut contactes amb el subdelegat del govern d’Espanya, amb la CEHE ( patronal del sector a Madrid ) per tal que contactessin amb el Ministerio de Trabajo i que ens donessin aquestes orientacions de com fer les tramitacions. Estem a l’espera de resposta.
  2. A primera hora de la tarda, hi ha hagut una reunió amb videoconferència amb la Consellera d’Empresa, Sra. Àngels Chacón, a qui se li ha exposat la situació actual i les propostes d’ajuts immediats per a les empreses. S’ha compromès a transmetre-les al President de la Generalitat per poder actuar. En aquest sentit estem pendent de la publicació del Decret Llei que ha de regular aquesta situació.
  3. S’ha atès a la premsa dels diferents mitjans de comunicació, tant per part del nostre President, Josep Castellarnau com del Secretari General, Ramon Solsona.
  4. En un altre ordre de coses, s’ha fet l’acompanyament al Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Sr. Oriol Amorós, a dos establiments hotelers de la ciutat per estudiar possibles ubicacions d’allotjament per atendre diferents col·lectius que necessitin confinament degut a la COVID.

Som molt conscients que esteu esperant que us diguem que podeu fer demà, de moment amb aquesta gran confusió l’administració ha aconseguit que el client perdi la confiança i deixi de sortir. No us podem aconsellar que prengueu decisions si no tenim clar a quins ajuts us podeu acollir i en quines condicions. Estem pendents de l’actualitat: us anirem informant de tot.

Estem pendent de l’actualitat i us anirem informant de tot.

Per estar informat al minut, donat d’alta al Telegram d’Hostaleria de Lleida.