Una nova fornada de professionals

La Federació d’ Hostaleria de Lleida, disposa d’unes instal·lacions de formació al carrer segrià de Lleida, que en l’actualitat són de les poques a l’estat espanyol, acreditades per impartir formació amb els certificats de professionalitat. Fa tres anys, va tenir que afrontar una millora important amb la finalitat d’adequar-les a les exigents mesures que es requeria per aquest requisit.

Tenim les modalitats de operacions bàsiques de cuina amb 350 h i cuina amb 810 hores. Amb el nombre d’hores es pot apreciar que els alumnes, poden adquirir coneixements prou sòlits com per, combinat amb la seva predisposició personal, adquirir les bases d’una professió, que els pot permetre guanyar-se la vida a qualsevol indret del mon.

De moment 26 de 29 persones formades, han trobat feina estable al nostre entorn. I el més important, estem reben felicitacions per part dels empresaris que reben als treballadors, en relació als coneixements i predisposició de les persones que hem enviat.

Són accions del pla FOAP.

La nostra estratègia en aquest camp, disposar d’un eina per formar als treballadors del sector, i formar persones que vulguin incorporar-se al nostre sector amb uns coneixements mínims.

Preveiem que en breu tornarem a tenir greus problemes per cercar persones que vulguin treballar al nostre sector, en l’actualitat amb una taxa d’atur del 20 %, ja acusem problemes, tant de sala com de cuina.

La solució no passa sols per formar més professionals, hem d’introduir definitivament a les nostres petites empreses, eines de gestió de recursos humans.

AlumnesFOAP2014