A partir de dilluns dia 4 es permet  que els establiments d’ hostaleria puguin  fer menjar per emportar

Aspectes a tenir en compte

En primer lloc cal dir que fins aquest moment , dijous 30  migdia, no s’ ha publicat al BOE cap ordenació que concreti aquesta primera part de la “desescalada” que anomenen Fase 0, que és el que ha de permetre aquesta activitat, fins ara sols està permès el servei a domicili. En quan es publiqui, la penjarem la nostra pàgina web.

El sentit comú i anys d’ experiència de ben fer del nostre sector ens permet tenir clar alguns punts:

  • La higiene tant de les persones que estiguin a la cuina com d’ aquelles que formin part de la cadena de lliurament ha de ser màxima. Cal rentar-se les mans més bé i amb més freqüència. Adjuntem document de l’ Agència Catalana de Seguretat Alimentària publicat avui mateix: Recomanacions d’higiene per a la recollida de menjars en bars i restaurants i el servei a domicili
  • Es recomanable mascareta, sobre tot en el moment de contacte amb el client. Ull amb el seu us, mireu document de l’ Agència Catalana de Seguretat alimentària ( punt anterior).
  • El client podrà passar fins al  taulell de l’ establiment per recollir la comanda. S’ha d’organitzar la cua de manera que es respecti una distància de seguretat de 1,5 m entre clients.
  • Intentar utilitzar mitjans de pagament electrònic que evitin que s’ hagi de tocar diners. Si no es possible, després de l’operació desinfecció de mans.
  • Recomanem augmentar freqüències de desinfecció de superfícies i espais,  i fer un sistema de registres de les mateixes, i exposar-ho.

Us volem facilitar l’ únic document que hi ha publicat de moment i que fa dies que teniu accessible al nostre web, www.horecalleida.es,  que recull la manera d’ actuar en les diferents àrees d’ un hotel, incloent el restaurant, i que pot servir de referència mentre l’ administració no faciliti més informació.  Aquest document, per exemple ens indica que a la sala no cal portar obligatòriament ni guants ni mascareta, que es supleix amb desinfeccions més freqüents de les mans, i amb protegir se la boca en cas d’esternuts o tos, amb el braç i guardant distancia de seguretat, però en aquesta fase inicial, pot ser, cal donar aquest plus de seguretat per guanyar confiança als clients.

Ens han fet arribar aquesta informació des de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID19

A última hora hem rebut recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat, que us adjuntem i que van en la mateixa línia

Pels que heu sol·licitat l’ajut extraordinari d’autònoms, no us cal patir, el teniu fins al final de mes en que s’aixequi l’estat d’Alarma. Independentment que ara inicieu l’activitat parcialment. Avui hem tingut confirmació per escrit. Textualment argumenta ” L’ajut busca protegir la manca d’ingressos dels autònoms en aquesta situació excepcional i contribuir a la supervivència del seu negoci”.

Recordar que especialment ara a l’inici, és molt important que el client s’ endugui aquesta sensació de seguretat que li ha de donar unes normes higièniques impecables.

Si decidiu oferir aquest servei, us animem a donar-ho a conèixer a www.gastronomiadelleida.com a només teniu que emplenar el següent formulari. Us recomanem que adjunteu fotografies amb els formats que se us indica en el mateix.