3a. Edició de l’Era Mongetada

Després de dues edicions d’èxit, es durà a terme a la Val d’Aran la III edició de “Era Mongetada”. Aquest any les activitats es repartiran entre els pobles de Garòs i Bossòst, nucli que dóna nom a la varietat vegetal de la mongeta. Proposem un ampli programa adaptat a totes les edats i gustos amb el qual podrem gaudir d’aquest llarg cap de setmana.

Les activitats començaran el divendres dia 31 d’ octubre amb un Sopar Solidari en benefici del Casal dels Infants i Soroptimist Val d’Aran, acompanyat d’ un Concert Acústic a càrrec del grup aranès Sarabat.

El dissabte dia 1 de novembre, s’ ha programat una jornada familiar al poble de Bossòst on hi podrem trobar un mercat artesà, activitats ramaderes, arts i oficis tradicionals i visites guiades al patrimoni cultural aranès. Posteriorment tindrà lloc el Dinar del Pagès, amb degustació de productes típics d’Aran, entre els que destaca “era mongeta”.

Aquest any, juntament amb Pedals de Foc, hem creat la Pedals d’Era Mongetada, una pedalada popular en BTT des de Salardú fins a Bossòst, programada per al mateix dissabte.

EraMongetada2013600px

Participants a la 3a. Edicio de l’Era Mongetada

Després d’un petit recés, passarem al poble de Garòs on repetirem “Era Net de Pintxos” i a continuació es celebrarà un gran concert de música occitana a càrrec del conjunt aranès Sarabat i del conjunt de les terres occitanes d’Itàlia Lou Seriol.

Encetarem la darrera jornada de la festa, el diumenge dia 2, amb un seguit de diverses demostracions d’ activitats artesanes relacionades amb la fusta, cistelleria, llana, fang i sobretot el tractament de la mongeta, protagonista d’aquesta festa.

El colofó de l’esdeveniment arribarà al migdia amb un Show Cooking en el qual la mongeta ens mostrarà tota la seva versatilitat en mans dels professionals de la cuina. Hi participaran cuiners del Gremi d’ Ostalaria dera Val d’Aran, representats per Marc Nus, i restauradors de la talla de Carles Tejedor i Max Levy, convidats estel·lars d’aquesta edició de “Era Mongetada”.

Mentre els adults gaudeixin del menú gastronòmic, els mes petits podran divertir-se en un espai amb animadors infantils, i amb un menú especialment creat per a ells.

L’ última novetat per aquesta edició es la InstaEraMongetada, que organitza la comunitat oficial d’usuaris d’ Instagram IgersAran. Es tracta d’un concurs fotogràfic a partir aquesta popular xarxa social de fotografia a partir del qual es repartiran grans i nombrosos premis.

Es tracta, per tant, d’ una proposta original variada i interessant per al primer cap de setmana de novembre a la Val d’Aran.

Els socis interessats en col·laborar en aquest esdeveniment gastronòmic, podeu contactar amb nosaltres via mail a : eramongetada@gmail.com i aran@hostaler.org

Enllaç relacionat
Web Eramongetada.com