3 Municipis de l’Alt Urgell inclosos al projecte turístic del Pantà de Rialb

El pantà de Rialb, construït a l’any 1992 abarca les comarques de la Noguera i l’Alt Urgell, d’aquesta última s’inclouen els municipis de Peramola, La Basella i Oliana.

Els principals usos del pantà són el de gestió de l’aigua per l’agricultura i ramaderia i la producció hidroelèctrica, però recentment i d’uns anys cap aquí la gestió del recurs com a eina de promoció turística ha anat agafant força per mirar d’esdevenir un referent per a la pràctica d’esports d’aigües tranquil·les.

Aquesta mateixa setmana s’ha iniciat un procés participatiu per definir el projecte turístic, i aquest procés implica sis municipis de la Noguera i l’Alt Urgell. Al llarg d’un mes i mig els redactors del pla estaran oberts als suggeriments de particulars i empresa privada per complementar la tasca iniciada de cara a que el pantà sigui el primer pantà de Catalunya amb la distinció d’estació nàutica d’interior.

Un cop rebudes totes les aportacions es farà un redactat d’un primer projecte que es calcula estarà realitzat al setembre-octubre de 2016 i l’aprovació definitiva aniria a principis de 2017.

Aquesta és doncs una bona oportunitat pel sector turístic dels municipis de l’Alt Urgell per afectar un pla de desenvolupament coordinat amb la comarca de la Noguera per dotar d’infraestructures esportives i d’oci en un espai on ara mateix no hi ha res.