16 participants a la 27a. Edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

Èxit de participació en el JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ d’enguany, organitzat per Hostaleria de Lleida des de 1989. El concurs acull 16 participants, el màxim nombre que pot acollir, i s’ha hagut de refusar inscripcions per manca d’espai. Provenen de diferents restaurants, hotels i escoles d’arreu de Catalunya, i el proper dilluns 7 de març, demostraran el seu talent a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, que col·labora com cada any amb Hostaleria de Lleida.

JC2016FotoConcurs2015

Els joves cuiners participants que treballen actualment a la cuina d’un restaurant són: Albert Capdevila del Palau de Margalef (Torregrossa), Montse Freixa de El Castell (La Floresta), Eduardo Castro del Clea Tushé (Lleida), Daniel Català del Gastronòmik 2.0 (Lleida), Daniel Díaz del Macao (Lleida), Daniela Cardoso del Can Boix (Peramola), Josep Salvador del Ferreruela (Lleida), Genís Costa del Níam (Tàrrega), Meri Florensa de L’Estel de la Mercè (Lleida), Joshua Cruz del Logos Berguedà (Berga) i Aleix Rotés de El Claustre (Monestir de les Avellanes).

La cita és el proper dilluns, 7 de març, a l’Escola d’Hoteleria
de Lleida on a partir de les 16.30h començarà la presentació
dels plats.

Procedents de les escoles, participen Alberto Martínez de l’Escola Joviat (Manresa), Pol Picas de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, Diego Alonso de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, Albert Graells de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i Nil De la Paz de l’Escola CETT (Barcelona).

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ està obert a tots els cuiners i cuineres que estiguin treballant en qualsevol restaurant de Lleida i província i no hagin complert 29 anys abans del dia del concurs. La inscripció estava oberta fins al divendres 20 de febrer i es podien apuntar fins a un màxim de 16 participants. El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb 3 estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina. Uns premis que estan directament relacionats amb la cuina i no consisteixen en cap dotació econòmica que podria destinar-se a altres fins completament allunyats de la missió del JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ.

Untitled-4

El jurat està integrat per: Jordi Bordas, campió del món 2011 de pastisseria, director i formador a l’Aula de Formació Jordi Bordas i creador del B·concept; Albert Raurich, xef i propietari del restaurant estrella Michelin Dos Palillos, Antonio Romero; cap de cuina del restaurant Suculent, i Salvador Trabalón, guanyador del Joves Cuiners 2015 i cap de cuina de l’hotel El Castell de Ciutat Relais&Chateaux. Així mateix, el jurat tècnic està format per Jordi Pallàs, cap de cuina i propietari del restaurant Aimia i Joel Castañé, cap de cuina i propietari dels restaurants Resquitx i La Boscana.

Promoure la creativitat culinària i les possibilitats dels productes locals. JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i resta del país que a més, defensa a ultrança la gastronomia de Lleida. La primera edició va tenir lloc el 1989 i des de llavors la seva filosofia no ha canviat: apostar pels joves talents culinaris lleidatans i promoure la creativitat promocionant al seu torn els excel·lents productes locals que s’utilitzen com a base principal i matèria primera dels plats.

Des del seu inici han passat tant participants com a membres del jurat que actualment són prestigiosos professionals al capdavant de reconeguts restaurants, pastisseries, mitjans de comunicació etc. Per exemple: Carme Ruscalleda, Joan Roca, Jordi Cruz, Martín Lippo, Xixo Castaño, etc.