16 establiments de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell participen a la Fira de Sant Ermengol.

La Fira de Sant Ermengol es celebra aquest cap de setmana 18 i 19 a La Seu d’Urgell. Aquesta fira és la més antiga de la que es té constància escrita en tota la Península Ibérica. Fa 20 anys es va organitzar el primer concurs de Formatges Artesans del Pirineu i d’ençà s’ha convertit en la Fira de referència pel que fa a formatges artesans del pirineu.
Moltes són les activitats que giren al voltant de la fira i com no una de les més destacades és l’oferta gastronòmica.

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell està representada en vàries maneres, ja sigui en la organització de tallers o en la participació dels seus agremiats.

El Joc de l’Hostaler

Dins de l’espai de l’Aula de Tast de la Fira per la que passen diversos experts en gastronomia i productes l’Associació d’Hostaleria organitza el Joc de l’Hostaler pels més petits de la casa; aquesta activitat consisteix en un taller de cuina elaborada amb formatges adaptada a nens entre 4 i 14 anys.

foto joc hostalerret

Aliments de Proximitat

La Diputació de Lleida trasllada fins a la Seu la seva carpa de Demostracions de Productes de la Terra, i en aquesta és on l’Associació farà la presentació del GinFer, el Gintònic del Pirineu. Aquest combinat està elaborat amb una fórmula secreta, que es realitza mitjançant la cocció de diverses herbacis pirinencs que és l’ànima del mateix.

Amb Gust de Formatge

Amb aquest nom s’engloben un conjunt d’establiments que ofereixen menús realitzats amb formatges artesans, ja sigui un sol sopar guiat de formatges, o un menú disponible als comensals durant tot el cap de setmana. Són 13 establiments els que participen oferint menús i 3 més que disposen a la carta de plats elaborats amb formatges artesans.

Fira Sant Ermengol tast

Totes aquestes iniciatives van encaminades a consolidar l’Alt Urgell com un destí enogastronòmic de primer ordre dins del mapa nacional.

Per més informació podeu consultar la web de la fira a: http://www.firasantermengol.cat/