11 participants a la 31a edició del concurs lleidatà Joves Cuiners Àngel Moncusí

Fidel a la seva cita anual, el certamen lleidatà JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ d’HOSTALERIA DE LLEIDA assoleix la seva 31ª edició. Enguany, la cita serà dilluns, 9 de març, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme que, any rere any, col·labora amb la Federació d’Hostaleria de Lleida en l’organització del concurs.

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i resta del país. La seva primera edició va tenir lloc al 1989 i des de llavors la seva filosofia no ha canviat: apostar pels joves talents culinaris i promoure la gastronomia de Lleida a través de la seva creativitat i l’ús dels excel·lents productes locals que són la base principal i matèria primera dels plats a concurs. Per a Josep Castellarnau, president d’Hostaleria de Lleida, “El Joves Cuiners és més que un concurs. És un trampolí que ens motiva, des de fa més de 30 anys, a mostrar el talent i el futur professional dels joves cuiners i estudiants participants. Una plataforma única, juntament amb la Gran Festa de la Gastronomia, amb la que tenim la convicció que cada any som capaços d’oferir innovadores creacions i una cuina excel·lent”.

El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina. Són uns premis que estan directament relacionats amb la cuina i no consisteixen en cap dotació econòmica. Enguany, s’inclou també un premi corresponent al millor treball de cuina.

Dilluns, 9 de març, demostraran el seu talent a partir d’un producte que no descobriran fins que comenci el concurs.

PARTICIPANTS
Els joves cuiners participants que treballen actualment a la cuina d’un restaurant lleidatà són: Joan Castaño del Malena, Manuel Martín del Lits, Ricard Palau del Sheyton, Josep Salvador de l’Espurna, Genís Santos de La Boscana, Judit Jové del Cram, Albert Farnell d’El Claustre Monestir de les Avellanes i Jordi Aritzeta de Cal Xirricló. Així mateix, Marina Clavero de Can Bosch de Cambrils.

Procedents de les escoles participen Juan Camacho de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i Pol Cura de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

JURAT
El jurat estarà integrat per reconeguts professionals el sector de la restauració i la gastronomia: Xavier Sagristà, xef del Castell de Perelada (Girona), Andrea Dopico, cap de pastisseria de l’Alàbriga Hotel & Home Suite 5GL a la Costa Brava (Girona), Jordi Guillem, propietari del restaurant Lo Mam a l’Hotel Le Meridien Ra de El Vendrell (Tarragona) i Isabel Sitges, guanyadora del JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ 2019.
El jurat tècnic de cuina estarà integrat per dos reconeguts hostalers lleidatans: Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela,cuina de la terra i Gerard Balasch del restaurant La Huerta.

GRAN FESTA DE LA GASTRONOMIA A CÀRREC DE 4 ASSOCIACIONS GASTRONÒMIQUES LLEIDATANES

El mateix dia a les 20.30h en el decurs d’una GRAN FESTA DE LA GASTROMIA executada per les associacions All Cuiners, Noguera Cuina, La Xicoia i Àpat es donarà a conèixer el flamant JOVE CUINER 2020. Una festa, oberta a tothom, dissenyada per gaudir d’exquisides tapes acompanyades d’una gran varietat de vins i escumosos de diferents cellers de Costers del Segre.