10 Congrés mundial de turisme de Neu i Muntanya a Andorra

Ha estat molt interessant, s’ha reflexionat sobre temes com la proporció d’hotels, segona residencia, la irrupció d’airbnb, i les noves legislacions, on hem pogut veure que el problema és global, a tot arreu passa el mateix, per exemple que els treballadors es queden sense allotjament. Sobre el que busca avui el client, l’experiència, s’ha aprofundit sobre el concepte hospitalitat, la necessitat de formació, la sostenibilitat turística integral, no sols mediambiental, també tenint en compte l’entorn de les comunitats afectades, i tots els conceptes en diversos indrets del món, USA, Nova Zelanda, Alps…, proposat per un grup divers d’experts en cada un dels temes. A més dels temes d’actualitat, la digitalització i la comercialització.

Tan aviat tinguem les conclusions, us les farem arribar.

Enveja sana també de veure com el projecte turístic Andorrà en va traduint amb una realitat, per desgràcia molt lluny de la nostra, on encara no tenim ni un pla de treball.

Felicitats al govern d’Andorra per l’organització d’aquest esdeveniment bianual, ja porten 10 edicions, 20 anys, i per l’excel·lent feina que estan fent en el seu territori per turisme, digne d’elogi. També a la UNWTO, per la seva aposta pel turisme de muntanya.